Solinco Hyper-G Soft - podrobná recenze

Solinco Hyper-G Soft je nejnovější výplet Solinco, který je Soft verzí jednoho z nejoblíbenějších tenisových výpletů na světě - Solinco Hyper-G. Obrovské popularitě se těší i v Americe, odkud značka Solinco pochází. Pokud u hráčů v raketě vidíte svítivě zelený výplet, pravděpodobně je to právě Solinco Hyper-G Soft nebo Hyper-G.
A proč je výplet tak oblíbený? Jedná se o čtyřhranný co-polyester, který má díky svému profilu a použitému materiálu poskytovat hráčům výborný spin a kontrolu nad jejich údery. A musíme říct, že výplet plní tuto roli opravdu skvěle! Použitý materiál je navíc na hraní velmi příjemný. Často je také zmiňována jeho velmi dobrá životnost a doba, po kterou si výplet zachovává svoje vlastnosti a napětí.

 

image0-6

Andrea Nová s výpletem Solinco Hyper-G Soft (obrázek z Instagram)

Kontrola - 95

Při srovnání této měkčí verze s klasickým Hyper-G jsme zaznamenali opravdu jen minimální rozdíl v kontrole. Měli jsme pocit, že míček sedí na strunách o něco málo déle a létá díky tomu trochu hlouběji do kurtu. Ale upřímně řečeno, když jsme přecházeli z Hyper-G Soft na klasický Hyper-G, zvykli jsme si během pár míčů. Tak moc podobné si oba výplety jsou. Díky Solinco Hyper-G Soft můžete navíc maximálně švihat a výplet vám pomůže, aby míčky padaly do kurtu.

Síla - 59

Hyper-G Soft nabízí dostatečnou sílu hráčům, kteří se nebojí švihat a kteří zároveň očekávají vysokou míru kontroly. Tento výplet pro nás  splňuje také nejdůležitější požadavek, který na výplety obecně máme - cítit jistotu při úderech, abychom hráli tam, kam chceme.

Hyper-G Soft 1

Solinco Hyper-G Soft

Spin - 93

Test potvrdil to, co jsme od výpletu očekávali. Schopnost generovat extrémní spin. Díky svým ostrým čtyřem hranám se Hyper-G Soft do míče doslova zakousne a roztočí ho hluboko do soupeřovy poloviny kurtu. Petrovi, který s výpletem hrál, se líbilo, kolik spinu byl schopen s výpletem dosahovat. 

Komfort - 79 / Cit - 88

Výplety Solinco se oproti jiným co-polyesterovým výpletům, které bývají tuhé a mohou způsobovat až herní nepohodlí, vyznačují herním komfortem, který tenistům nabízejí. Hyper-G Soft je pocitově o něco více pohodlný než klasický Hyper-G. Výplet je dostatečně měkký, aby nabídl herní pohodlí, nicméně není tak měkký, aby utrpěla kontrola. To se u některých měkkých co-polyesterových strun velice často bohužel stává. Petr k tomu dodává, že je pro něj výplet skvělou volbou i kvůli jeho dřívějším problémům se zápěstím a ramenem.

Výplet přináší skvělou kontrolu a s tím související perfektní cit na míč. Solinco Hyper-G Soft se také při hře vrací velmi dobře zpět na své místo a máte tak jistotu, že míč opravdu letí tak, kam chcete.

Těm, kteří chtějí zažít opravdu dokonalou kontrolu, doporučujeme vyzkoušet průměr výpletu 1,20 nebo 1,15.

Životnost výpletu - 75

Všechny struny časem ztrácejí napětí. Celý článek o tom, jak často měnit výplet tenisové rakety, si můžete přečíst zde. Proto profesionální tenisté často mění své rakety několikrát během jednoho zápasu. Nicméně Hyper-G Soft zůstal hratelný déle, než jiné co-polyesterové výplety, které jsou označovány jako měkké. Petrovi výplet vydržel v raketě téměř 2 týdny a po celou dobu si zachoval velmi podobné herní vlastnosti, jako po čerstvém vypletení. Petr hraje hodně spinové údery a je hráčem na úrovni první ligy.

Hyper-G Soft

K 200m výpletu získáte zdarma láhev Nalgene Solinco

Celkové skóre - 90

Výplet Solinco Hyper-G Soft by měli vyzkoušet hráči, kteří mají rádi kontrolu a rádi hrají rychlé míče za pomoci plného švihat. Může to být také skvělá alternativa pro hráče, kteří hrají s klasickou verzí Hyper-G a chtěli by vyzkoušet něco nového, ale zachovat si vlastnosti svého oblíbeného výpletu. Také velcí odpalovači si tuto strunu zamilují!

Výplet je skvělou alternativou například k Luxilon Extreme nebo Völkl Cyclone.

Při nákupu 200m výpletu Solinco Hyper-G Soft navíc získáte zdarma legendární láhev Nalgene s logem Solinco.

KOUPIT VÝPLET SOLINCO HYPER-G SOFT

Získejte i vy díky našemu vybavení výhodu na vašimi soupeři.

#teamsolinco