Jak dopadlo americké univerzitní mistrovství v tenise

Americké univerzitní mistrovství v tenise je vrcholem sezóny pro všechny hráče a hráčky, kteří se univerzitních soutěží účastní. A jelikož je Solinco americká značka a jeho popularita v USA je obrovská, nemohli naši zástupci chybět ani na této akci. A to ať už se jednalo o jednotlivé hráče, nebo celé týmy, které se Solinco spolupracují.

1_1

Tým Solinco z Baylor University

Letošní finále tenisové Divize I se konalo od 17. května do 23. května v Orlandu na Floridě v zázemí USTA National Campus. Startovalo v něm celkem 64 nejlepších univerzitních týmů a letošní rok byl opravdu nabitý. Úroveň hráčů, kteří v této divizi startují, se dá často přirovnat k profesionálům hrajících na okruzích ATP a WTA, proto je o turnaj velký zájem.

7

Malaika Rapolu z vítězného týmu University of Texas s výpletem Solinco Hyper-G

Mezi muži se nejlépe podařilo načasovat formu týmům z Baylor University, ta v semifinále porazila University of Tennessee 4:2 a z University of Florida, jejichž sportovci si říkají Florida Gators. Aligátoři v semifinále porazili poměrem 4:1 University of Texas - vítěze z roku 2019.

Finále začali lépe medvědi z Baylor University, když vyhráli úvodní čtyřhru. To však bylo z jejich strany vše. Hráči z Floridy vyhráli celkovým poměrem 4:1 a mohli se radovat z vítězství v letošním ročníku Divize I.

Solinco%20NCAA%20Gators

Trenér vítězného týmu Florida Gators

4

Hráči Baylor University

V ženách se do finále dokázaly probojovat týmy z University of Texas, tzv. Longhorns. Longhorns v semifinále porazily hráčky z North Caroliny State University 4:0. Ve druhém semifinále se potkaly týmy Pepperdine University a The University of North Carolina at Chapel Hill. Z vítězství se radoval prvně jmenovaný tým, který vyhrál nejtěsnějším možným poměrem 4:3.

Ve finále se utkaly dva naprosto vyrovnané týmy. Za stavu 3:3 rozhodovala až poslední dvouhra. V té byla nakonec úspěšnější Lulu Sun z texaského týmu Longhorns a se spoluhráčkami se mohla radovat z letošního titulu!

8

Tým Texas Longorns s trofejí pro vítěze

5

Hráčky týmu Pepperdine při společném rituálu

Solinco se používá na mnoha amerických univerzitách napříč všemi divizemi, a to především díky jeho kvalitě. Pokud tedy plánujete hrát v USA, máte možnost se už v ČR připravovat s vybavením, které budete v Americe používat a díky tomu budete připraveni.

#teamsolinco