Michael Vrbenský sahal v Turecku po senzaci

Michael Vrbenský sahal v Turecku po senzaci, když v neskutečně vyrovnaném utkání jen těsně nestačil na  favorizovaného Itala Fabia Fogniniho. Michalovo hodnocení zápasu a jeho další plány se dozvíte v článku níže.

V turecké Antalyi se konal jeden z letošních prvních turnajů ATP Challanger Tour Antalya Open. Michael Vrbenský z #teamsolinco, hrající s výpletem Solinco Confidential, se do hlavní soutěže musel probojovat skrz dvoukolovou kvalifikaci, ve které nejprve porazil 7:5 6:2 Vitaliye Sachka a následně si ve druhém kole poradil i s Mertem Naci Turkerem 6:4 a 6:3.

Tím si zajistil účast v hlavní soutěži. V prvním kole ho čekal jeden z nejvýše nasazených hráčů turnaje Fabio Fognini, s kterým si Michal dva dny před zápasem zatrénoval.

 Michael%20Vrbensk%C3%BD%20Fabio%20Fognini%20Solinco

Michael Vrbenský a Fabio Fognini (foto Instagram Michaela Vrbenského)

Oba dva sety byly naprosto vyrovnané, nakonec však vždy v koncovce rozhodly zkušenosti Itala. První set, který nebyl úplně podle Michalových představ, získal Fognini v poměru 6:4. Ve druhém setu se Michal uvolnil a začal hrát více aktivně, což přinášelo úspěch a o vítězi tak musel rozhodnout až tiebreak. V něm rozhodlo doslova pár míčů, které získal Fognini, zkrácenou hru vyhrál 7:4 a zápas tak po více než dvou hodinách urval pro sebe.

Pro Michala jde tak o potvrzení, že je schopen hrát vyrovnanou partii s jakýmkoliv hráčem.

Michala jsme poprosili o krátké zhodnocení jeho účasti v Turecku. ,,Byl jsem strašně rád, že jsem si na tomto turnaji mohl vůbec zahrát kvalifikaci, a to, že jsem se dostal do hlavní soutěže, pro mě bylo neuvěřitelné. Vždy jsem si přál hrát velké turnaje a teď se mi to poprvé povedlo. Budu makat každý den, abych v budoucnu hrál podobné turnaje pravidelně."  Věříme, že účast na turnaji přinesla Michalovi další cenně zkušenosti, které mu pomohou v jeho dalších turnajích!

Michael%20Vrbensk%C3%BD%20Solinco

Michael Vrbenský (foto Antalya Open)

#teamsolinco