Forbes: Po úspěchu s tenisovými výplety vstupuje Solinco na trh s novými raketami

Společnost Solinco se už 15 let specializuje na tenisové výplety. Díky jejich vynikající kvalitě dosáhly celosvětového úspěchu a dnes s nimi - často skrytě - hraje řada špičkových profesionálních tenistů a tenistek (bratři Bryanovi, Jennifer Brady, Sloane Stephens, Vera Zvonareva, Oscar Otte, Jenson Brooksby, Maxime Cressy a další). A nyní chce Solinco na tomto úspěchu svých tenisových výpletů stavět a dalším krokem jsou tenisové rakety.

Článek vyšel online ve Forbes a v původní anglické verzi je dostupný tady.

solinco tenis tenisové rakety výplety

Solinco - značka známá pro svoje výplety vstupuje na trh s novými raketami Whiteout a Blackout.

„Hned na začátku jsme si dali za úkol poskytovat hráčům všech úrovní vysoce funkční a kvalitní produkty, tedy vše, co potřebují k tomu, aby mohli hrát kvalitní tenis, co se do vybavení týče,“ říká KT Kim, ředitel společnosti Solinco. „Výplety jsou oblastí, na kterou jsme se zaměřili, kde jsme měli odborné znalosti a ve které jsme vybudovali naši značku. Rakety pro nás až doposud nebyly takovou prioritou.“

Uvedení raket Whiteout a Blackout v roce 2022 je tak pro Solinco prvním opravdovým vstupem do segmentu tenisových raket, který se připravoval zhruba čtyři roky. „Naší vizí v Solinco vždy bylo pracovat na vybavení pro profesionální úroveň hráčů a od ní dále ke všem dalším tenistům,“ říká Kim. „Chtěli jsme, aby rakety mohl používat každý tenista z TOP 10. To byla úroveň kvality a výkonu, které jsme si při vývoji stanovali. Kdybychom se k tomuto bodu nedokázali dostat, s ničím bychom nepřišli.“

solinco tenis tenisové rakety výplety 1

Jednoduchý design a maximální zaměření na technologii - tím se vyznačují nové rakety Solinco

Aby toho dosáhla, najala společnost Solinco dvě přední jména v oblasti designu raket, včetně Romana Prokeše, známého svými úpravami raket při spolupráci s Andre Agassim. Díky zkušenostem, které nyní měli k dispozici, v Solinco nenastavili projekt podle přísného harmonogramu, ale soustředili se na vývoj produktu, o kterém věděli, že může uspět.

Uvedení raket Whiteout a Blackout na trh v únoru 2022 udalo směr budoucnosti raket Solinco. Z technologického hlediska jsou na pozicích 3 a 9 hodin umístěna karbonová vlákna 40T, což je nejvyšší třída karbonových vláken, která je v tenise k dispozici a která se používá jen zřídka, a to proto, aby se zvýšil sweet spot a zároveň se zajistila stabilita a pevnost rámu. Krystalická tekutá vlákna v gripu (držadle) mají za cíl tlumit vibrace.

Raketa Whiteout je dodávána s pěnovou výplní v hlavě rakety, která vytváří pevný pocit pro hráče, kteří jsou zvyklí švihat a raketu sami zrychlovat. Hlava o velikosti 98 sq in (632 cm2) je k dispozici v hmotnostech 290 a 305 gramů.

Model Blackout je vybaven Power Flex Zone, která zesiluje rám v oblasti 5 a 7 hodin a posiluje tak jeho možný ohyb, který tak maximalizuje návrat síly do míče i při úderech mimo střed hlavy rakety. S hlavou o velikosti 100 in sq (645 cm2) má raketa Blackout oslovit začátečníky, středně pokročilé nebo profesionály, a to jak díky vlastnostem, tak díky rozsahu hmotností od juniorského rámu 245 gramů až po mix raket dospělé velikosti do 300 gramů.

solinco nejlepší tenis tenisové výplety rakety

Takto vypadají nové tenisové rakety Solinco - Whiteout a Blackout

Pro zajištění maximálního hráčského zážitku a komfortu, a i díky zapojení zkušeností Romana Prokeše, je každý rám dodáván s modulem pro úpravu váhy rakety. Díky vyměnitelným 5gramovým a 10gramovým destičkám na spodní kryt mohou hráči podle Kima během několika vteřin vyjmout destičku a nasadit novou. „Během hry vám to umožní hrát si s rovnováhou a celkovou váhou rakety, abyste si ji přizpůsobili sobě a své hře,“ říká. Hráči tak mají možnost koupit si o něco lehčí raketu a snadno přidat váhu.

solinco tenis nejlepší tenisové výplety rakety

Vyměnitelná destička v držadle rakety, díky které si můžete upravit její váhu

Během navrhování v kalifornském Torrance vedla společnost Solinco také spoustu marketingových diskusí zaměřených na název nových řad. „Snažíme se věci zjednodušovat,“ říká Kim. „Nechtěli jsme přijít na trh s pěti nebo šesti řadami raket.“ A v souladu s jednoduchostí Kim říká, že vědí, že většina hráčů - někdy i na profesionální úrovni - nezná název rakety, kterou používají, ale říkají jí podle značky a barvy.

solinco tenis nejlepší tenisové výplety rakety 1

S novými raketami chce Solinco dosáhnout stejného úspěchu, jako se mu to podařilo s výplety 

„Měli jsme spoustu strategických schůzek a vyjmenovali jsme na 100 různých názvů,“ říká. „Můžete rakety nazvat jakýmkoli cool názvem, který vás napadne, (hráči) se ale stejně vrátí k barvě. Naším cílem bylo zachovat super čistotu, eleganci a udělat něco, co většina lidí nedělá, a prostě na raketách nemít žádnou barvu. Pojmenujeme je tedy podle toho, jak vypadají.“ 

Jednoduše přivítejte Whiteout a Blackout. „Je to tak jednoduché, jak jen to může být,“ říká Kim. „Je opravdu těžké zapomenout na název.“

Vzhledem k přeplněnému trhu s raketami plánuje Solinco budovat povědomí o svých raketách stejným způsobem jako o strunách, tedy dlouhodobě a stabilně. Výplety, které hráči z TOP 10 používají (od populárního Solinco Hyper-G, přes Tour Bite a další), již mají ve světě své neodmyslitelné a pevné místo.

„Mnoho grandslamových šampionů, bývalých světových jedniček, současných hráčů z TOP 10, ti všichni se rozhodli používat naše produkty bez jakékoli oficiální smlouvy nebo protiplnění, někdy utrácejí své vlastní peníze, aby si koupili naše produkty, protože věří, že právě to jim pomáhá hrát co nejlépe,“ říká Kim. „To je pro mě jasné potvrzení toho, že naše produkty opravdu fungují, a to i na té nejvyšší úrovni.“

S modelem Whiteout už například hrají Američan Noah Rubin a 21letá vycházející švýcarská hvězda Leonie Kungová. Historicky nejlepší deblový mužský pár, bratři Bryanové, zase přešli na model Blackout.

„Součástí filozofie naší společnosti je, že pokud budeme přicházet s dobrými produkty za rozumnou cenu a budeme k nim přistupovat dlouhodobě, věci budou fungovat,“ říká Kim. „To jsme viděli u našich výpletů a dokázali jsme si vybudovat silnou základnu hráčů. Možná bude chvíli trvat, než se prosadíme i v raketách, ale dosáhneme toho.“

Sledujte náš web a sociální sítě, ať víte, kde si můžete už brzy rakety otestovat.

Tenisová značka Solinco a její vybavení se v současné době stávají volbou číslo jedna pro stále více a více profesionálních a amatérských tenistů, a to především díky jejich kvalitě, dostupné ceně a vlastnostem, které pomáhají hráčům dosahovat lepších výsledků a více si tak užívat hru. Přidejte se k nám i vy a získejte výhodu nad vašimi soupeři!