Austin Krajicek je letošním vítězem čtyřhry na French Open; v žebříčku čtyřhry mužů se dostal na první místo na světě

Tým Solinco blahopřeje Austinu Krajickovi k jeho epickému dvojnásobnému úspěchu jako vítězi čtyřhry na French Open 2023 a postu nové světové jedničky ve čtyřhře mužů. Krajicek je součástí týmu Solinco již sedm let a hraje s Tour Bite Diamond Rough.

„Je těžké najít slova, kterými bych to vyjádřil. Od pěti let jsem snil o vítězství v grandslamu a o tom, že budu číslo jedna na světě. Znamená to pro mě hodně, zejména když se to povedlo znovu v Paříži, kde jsme loni prošli tak těžkým neúspěšným finále," vzpomíná Austin Krajicek.

Krajicek a jeho partner Ivan Dodig se minulý rok přiblížili k zisku trofeje na French Open, kde hráli skvělý tenis. Nicméně v těsném zápase tehdy nestačili soupeřům Marcelo Arevalo (hraje s výpletem Hyper-G) a Jean-Julien Roger.

„Po loňském roce jsme si nepřáli nic víc, než posunout se o krok dál a dotáhnout to do konce. Tenis je opravdu jedinečný sport, kde můžete mít nejlepší týden své kariéry, jako jsme měli na French Open v roce 2022, a poté být smutný po finále. Opravdu se snažím soustředit se na taktiku pro každý zápas a i když je to klišé, je to jediný způsob, jak k cestě pavoukem přistupovat," poodhaluje Austin Krajicek svůj recept na úspěch.

Krajickova cesta začala během jeho juniorské kariéry, kdy vyhrál Kalamazoo Boys 18 Championship. Pochází z Floridy a hrál tenis na univerzitě Texas A&M. Během svého studia tam získal působivý rekord jako čtyřnásobný All-American a dvojnásobný All-American hráč mezi jednotlivci. V roce 2021 byl Krajicek uveden do Síně slávy Texas A&M Athletic.

V roce 2020 reprezentoval Krajicek Team USA na Letních olympijských hrách. Získal 42 titulů, včetně čtyř titulů ATP v mužské dvouhře, nyní přidal do svého životopisu i slavné French Open. Je také velmi dobrým singlistou, o čemž svědčí jeho 94. místo na světě mezi jednotlivci (v roce 2015). Jeho preferovaným povrchem jsou hard a tráva. Jako svůj nejsilnější úder označil podání. Jeho vzdáleným bratrancem je wimbledonský vítěz Richard Krajicek z Nizozemska.

Solinco posledních sedm let s Krajickem úzce spolupracuje a hledá pro něj nejlepší tenisový výplet. Momentálně je Tour Bite Diamond Rough, se kterým dosáhl svých zatím nejlepších výsledků.

„Používám Tour Bite Diamond Rough už velmi dlouho. Je to fantastický výplet a líbí se mi, jak se do míče dokáže zakousnout. Je to jediná struna, se kterou se opravdu cítím pohodlně na všech úrovních a površích, ať už na trávě nebo na antukovém kurtu. Hodně jiných polyesterových strun, které jsem v minulosti vyzkoušel, mi způsobovalo potíže se zápěstím, ale s Tour Bite Diamond Rough jsem nikdy žádný problém neměl," vyzdvihuje vlastnosti výpletu Austin Krajicek.

Nyní jeho spolupráce se Solinco vyústila ve vítězství na grandslamu. Teď už se ale Krajicek plně soustředí na sezónu na trávě a další turnaje.

„Moc se těšíme na nadcházející travnatou část sezóny. Mým snem vždycky bylo vyhrát Wimbledon a samozřejmě jedním z našich hlavních cílů letošního roku je dostat se do závěrečného Turnaje Mistrů, který se hraje v listopadu v Turíně. Budeme každopádně dál pracovat a snažit se zlepšovat."